Вест

article image

НПДДД: Осуда насиља и подршка усвајању Генераног урбанистичког плана

У поводу актуелних догађаја у вези са Генералним урбанистичким планом Новог Сада, претњама и насиљу над запосленим Јавног предузећа „Урбанизам“ и члановима Комисије за планове, председник Народног покрета Динара-Дрина-Дунав Томислав Бокан је истакао:

„Као председник политичке странке и као човек који је један део своје радне каријере провео на месту директора Јавног предузећа „Урбанизам“ желим јавно да осудим сво насиље којем су предходних дана била изложена стручна лица запослена у Јавном предузећу „Урбанизам“ те чланови Комисије за планове приликом јавне седнице на којој се расправљало о будућем Генералном урбанистичком плану Града Новог Сада.

У времену када сам као директор представљао Јавно предузеће „Урбанизам“ у складу са важећом законском регулативом и прописаним процедурама усвојен је претходни Генерални урбанистички план. Наравно, без помпе и политизације.Струка је дала свој став и утврђене су генералне основе начина развоја нашег Града, а у циљу ширења истог на адекватан инфраструктурни начин и задовољавања потребе људи који живе и раде у њему.

Апсолутно осуђујем немиле догађаје који су се десили претходних дана, када су на самој јавној седници приликом дискусије о Генералном урбанистичком плану упућене претње људима из „Урбанизма“ и Комисије за планове Града и када је група неодговорних политички мотивисних насилника бацањем димних бомби и претњама апсолутно угрозила здравље и сигурност људи и имовине. Осим што се ради о опасном кривичном делу, овај сраман чин као и претње исте скупине преступника и шачице политиканата који их подржавају представља чин крајњег терора над већином нормалних људи који живе у нашем Граду.

Наиме, Град Нови Сад је у последљих тридесетак година значајно нарастао у погледу броја становника. Неодговорна политика која је вођена пре 2012. године је довела до непланског ширења Града. Раст броја становниока није пратио и адекватан развој инфераструктуре. То је узроковало бројне проблеме људима у свакодневном животу и раду.

Доласком Милоша Вучевића за градоначелника Новог Сада урађено је јако много на развоју Града, и то на свим пољима. Између осталог, завршен је и пуштен у саобраћај Жежељев мост, изграђени су вртићи, домови здравља, стварени су услови за долазак инвеситора, радило се на путној мрежи, партерно је уређен Град, а урађене су и бројне друге ствари на корист свакодневном животу људи у Граду Новом Саду.

Народни покрет Динара-Дрина-Дунав и сви људи добре воље, људи који живе у Новом Саду и који воле Нови Сад желе и дају пуну подршку напретку развоја Града!

Поручујем свим оним којима ништа није свето и којима је борба за власт и лични џеп изнад интереса народа да неће успети да зауставе прогрес и напредак нашег Града!

Такође, желим да истакнем личну подршку, али и подршку испред Народног покрета Динара-Дрина-Дунав, градоначелнику Милошу Вучевићу у раду и залагању на путу развоја Новог Сад у интересу свих људи који у њему живе, без обзира на верску, расну и националнуи припадност.

Оштро осуђујем деструктивно понашање појединаца изазвано политичком немоћи и позивам надллежне органе, нарочитио тужилаштво и судство, да настрожије казне насилнике!

Такође истичем да су у овом случају насиља полиција и тужилаштво апсолутно урадили све што је у њиховој надлежности и привели преступнике пред лице закона, али напомињем да сам разочаран одлуком судства да насилнике и криминалце пусти да се бране са слободе.

Апелујем на надлежне органе Републике Србије, и од њих захтевам, да починиоце насиља најстрожије казне, јер правда и закон морају бити једнаки за све!

За наш Нови Сад рада, реда и просперитета!

Живела Србија!