Вест

article image

НПДДД: ВИДОВДАНСКИ ПРОГЛАС

"Ој Виде, ој Видовдане, дај ми вид док сам жив!"

Данас је Видовдан, празник српске истрајности у борбама и недаћама које су Србе пратиле вековима, али и доказ српске снаге у очувању православне вере, културе, писма, крсне славе и обичаја, припадности српском националном бићу!

На данашњи дан, сви Срби на кугли земаљској, помолиће се за своје претке, запалиће свећу, сетиће се Косовске битке и поклонити светом српском цару Лазару који је зарад јединства и спасења српског рода изабрао царство небеско, а не земаљско!

Срби су кроз векове, чувајући дух Видовдана, водили тешке битке пре свега за очување отаџбине и националног идентитета.

И ми данас, поносни на косовске јунаке, славне претке и умне српске главе које су стварале историју, материјалну и нематеријалну културну баштину, с поносом настављамо пут својих предака.

Борба за Србе и Србију је била тешка како јуче тако и данас, а богме биће и у будућности.

Данас, када је светски мир угрожен, када је притисак на нашу земљу већи него икад, Србија, захваљујући здравој памети, мудрој и државничкој политици нашег председника Александра Вучића представља темељ мира и стабилности у региону.

Одговорна политика председника Александра Вучића, политика очувања српског националних интереса, на путу ка чланству у међународној заједници уз поштовање међународног права више него икада у историји, захтева национално јединство свих озбиљних политичких организација и људи од речи, знања и дела.

Народни покрет Динара-Дрина-Дунав на том путу даје апсолутно поверење и подршку председнику Александру Вучићу који својим неуморним и преданим радом води Србију и чини све како би се чувале и очувале темељне српске вредности!

Честитам вам Видовдан, дан који постоји и постојаће док је Срба и Србије!

Све за Србију, Србија за све!

Томислав Бокан, председник Народног покрета Динара-Дрина-Дунaв