Вест

article image

ПОБЕДИЋЕ СРБИЈА!

Као што је свима већ познато, у Бриселу је претходних дана, у присуству представника Међународне заједнице, одржан низ састанака српске делегације предвођене председником Александаром Вучићем и представника самопроглашеног Косова предвођених премијером Аљбином Куртијем.

Иако је српска страна била апсолутно спремна на сваки вид конструктивног дијалога како би се смириле узавреле страсти на Косову и Метохији и српском народу омогућио достојанствен живот, мир и сигурност, више је него очигледно да је сарадња са друге стране, као и небројено пута до сада, изостала!

Притисак на нашу делегацију у Бриселу је био огроман. Албанци су на преговоре у Брисел стигли са очигледном намером да српском народу, шаховским речником речено, задају ШАХ, потом и МАТ, али је мудра државничка политика и свестрано залагање председника Србије Александра Вучића у овом тренутку ипак, на незадовољство албанаца, изнела ПАТ.

У овим тешким данима за српски народ на Косову и Метохији, када албанци практично желе да уз свестрану подршку својих страних ментора отму српску постојбину и газећи међународно право и међународни поредак протерају Србе са својих вековних огњишта, упућујемо пуну подршку председнику Србије Александру Вучићу у изналажењу компромисног решења како би се сачувао мир и стабилност у јужној српској покрајини.

Српска позиција јесте изузетно тешка. Али, ми имамо поверење и апсолутно смо убеђени да је председник Вучић већ предузео активну дипломатску иницијативу у циљу апеловања на разум пре свега дипломатија велики европских земаља и САД-а. Ново ратно жариште у овом делу Европе свакако би направило огроман проблем не само за Србе на Косову и Метохији и Србе у Србији. Евентуални сукоб у тим околностима би изазвао стравичан ратни пожар који би довео до огромног страдања људи и огромне материјалне штету не само за Србе већ за цели регион, а под тим мислимо и на земље чланице Европске уније.

Одређене линије преко којих се не може прећи постоје. Србија неће дозволити патње, нови погром и прогон свог народа са Косова и Метохије.

У таквим околностима, мир и стабилност нема цену, зато још једном истичемо апсолутну подршку председнику Србије Александру Вучићу да водећи паметну и дипломатски мудру политику учини и болне уступке, уколико је потребно, како би се дошло до компромисног решења.

Предаја није опција, победиће Србија!

Живела Србија!