Вест

article image

Србија не сме допустити да Република Српска нестане као ентитет! У Сребреници јесте био геноцид, али над нашом земљом и над истином! (ВИДЕО)

Србија ће на адресе свих чланица Савета Европе послати нон-пејпер, у којем ће се наћи чињенице и јасно побројани аргументи због чега тзв. Косово не би смело да постане део поменуте организације, пишу данашње "Вечерње новости". Како се наводи, у документу ће бити пописани сви етнички мотивисани напади на Србе, отимање имовине, скрнављење цркава, манастира и гробља, примери узурупације земљишта на којем Приштина гради војне базе, монтирани процеси који се воде против наших сународника пред судовима без сведока, као и то да привремене власти више од 4.000 дана одбијају да испуне обавезу из Бриселског споразума и формирају Заједницу српских општина. Томислав Бокан, председник покрета Динара Дрина Дунав говорио је на ову тему током свог гостовања у емисији "Инфо јутро" на Информер ТВ.

Бокан сматра да се ситуација на Космету неће лако решити, али верује да ће Србија успети да се избори.

Грчка пегла неке ствари преко Србије. Надам се дипломатском умећу нашег тима да на адекватан начин одговори на све што се доле на Косову дешава. Нажалост, просто речено, биће јако тешко. Борићемо се. Морамо се борити. Никада српској држави у историји није било лако. Неопходно је јединство. Опозиција, позиција... Сви од нас. У Сребреници јесте био геноцид, али над Србијом и над истином. Нико тамо није хтео рат, али неко га је произвео. Србија не сме допустити да Република Српска нестане као ентитет. Наш покрет предлаже да се одреди дан посвећен Хашком трибуналу и његовим жртвама, а да датум буде 31. мај - рекао је Бокан.

Комплетно гостовање погледајте у видео-снимку: