Вест

article image

ВИДОВДАНСКИ ПРОГЛАС: МИ знамо свој пут, а ВИ? Време је за прави избор!

Данас је Видовдан, дан спомена на Косовску битку која се одиграла 28. јуна 1389. године на Газиместану.

Данас је дан сећања на све страдалнике који су свој живот положили за крст часни и слободу златну. Нека им је вечна слава и хвала!

Овај датум је по многима један од темеља српске националне свести и колективног идентитета, датум који симболизује слободу, отпор, патриотизам, српско национално биће, витештво и херојство.

Где је и куда иде Србија данас? Шта је данас слобода, патриотизам... За чије смо се то интересе борили, како смо дозволили да нам се кроз комунизам и југословенство, а касније и кроз еуропејство отуђи српска национална свест?

Има ли наде за нас?

Одговор је свакако ДА, уколико се окренемо будућности! Збацимо јарам који нас оптерећује и по угледу на народе који на прво место стављају свој национални интерес приступимо обнови урушених темеља друштва. Само они народи који су свесни и са чврстом вером у своју националну свест могу да цене, поштују и живе у складном суживоту са својим комшијама без обзира на верску, расну и националну припадност. Ценимо своје да би били цењени и поштовани од других!

Срби, уколико не желе да ишчезну као народ, треба коначно да усвоје основне темељне националних вредности. Поштујемо и уважавамо, али доста се српски народ кроз векове борио за интересе целог света. Крајње је време да се посветимо јачању сопствених вредности, сопствене државе и сопствених институција система.

Народни покрет Динара-Дрина-Дунав као покрет истинског отрежњења и освештења српског рода, на данашњи дан, жели да подсети све људе добре воље на наше славне претке, на њихову храброст и одважност која нас обавезује да препознамо тренутак и сагледамо све истине, али и све лажи које нам се свакодневно сервирају путем медија који су се у потпуности ставили у службу режима. Наравно, част малобројним храбрим изузетцима.

Страшно је када нестане објективног приступа и када се почнемо осећати до грла загушени у свету гомиле лажних вести и изопачености риалити света.

Зато данас, Народни покрет Динара-Дрина-Дунав, упућује апел свим људима добре воље, реалних визија и здравог разума, да сагледају шта је истина, а шта лаж, шта је добро, а шта зло, шта нас води путем националне пропасти и уништења, а шта путем националног васкрсења!

Данас је више него икада у борби за остварење политичких циљева неопходно јединство пре свега.

Да би смо победили систем који од младих људи прави модерно робље, да би смо зауставили одлив младих у иностранство, претње, уцене и манипулације, узурпацију, безвлашће и криминалне спреге ми морамо вратити политику тамо где и припада – у институције система!

Политичко насиље усмерено против политичких неистомишљеника мора да престане!

Сукоб мишљења, у политичком смислу, кроз институције система, може само да допринесе бољим законским решењима која ће омогућити виши стандард и бољи квалитет живљења за све људе Србије.

Вратимо Србији демократију и парламентаризам, не дозволимо да остану само мртво слово на папиру!

И уколико желимо напред неизбежно се намеће питање опредељења: „МИ или ОНИ?“

МИ, родитељи, градитељи, људи од знања и струке, борци за социјалну правду и слободу човека!

ОНИ, економске убице, вешти манипулатори, рушитељи здраве српске породице, рушитељи привреде и економије, узурпатори државне имовине, људи који су политику схватили као извор личног богаћења!

Не дозволимо да нам свакодневне лажи и обмане убију вољу и жељу за животом. Не дозволимо да нам сви млади и квалитетни стручњаци побегну трбухом за крухом у бели свет!

Задржимо их тако што ћемо разрушити пирамиду зла и спиралу лудила које изједају српско друштво. Задржимо их тако што ћемо створити услове за живот достојан човека за све људе наше Србије!

Наша снага јесте у јединству, солидарности, у снажној и здравој породици. Зачеће, рођење и крштење, школовање у духу породичних и традиционалних вредности, социјална правда и слобода, јаке институције друштва, знање и стручност као лична карта за пристојан посао. Будимо богата и здрава држава, а не држава богатих појединаца! То су основни постулати друштва у коме желимо живети.


МИ знамо свој пут, а ВИ? Време је за прави избор!


НАРОДНИ ПОКРЕТ ДИНАРА-ДРИНА-ДУНАВ
Томислав Бокан, председник